De werkwijze van Zeemanzonnepanelen.nl

Om al zijn klanten optimaal van dienst te zijn heeft Zeemanelektro.nl zijn eigen werkwijze voor zonnepanelen ontwikkeld. Doordat wij onderstaande stappen voor al onze klanten doorlopen komen u en onze monteurs niet voor verrassingen te staan en heeft u gegarandeerd de beste oplossing voor uw situatie.


Stap 1 - De offerteaanvraag

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Dan bent u bij Zeemanelektro aan het juiste adres. Via Zeemanzonnepanelen.nl kunt u vrijblijvend een offerteaanvraag bij ons doen. De medewerkers van Zeemanelektro gaan hier dan mee aan de slag en zullen op werkdagen binnen 48 uur contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor een geheel vrijblijvende inspectie.


Stap 2 - Het gesprek

Na uw offerteaanvraag zal er een inspecteur van ons persoonlijk bij u langskomen voor een inspectie. Wij willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Hoewel wij misschien een indicatie van de mogelijkheden kunnen krijgen aan de hand van foto's, werkt niets zo fijn als een persoonlijk gesprek met de aanvrager.

Tijdens het gesprek kunt u duidelijk maken wat uw wensen zijn. Hoeveel zonnepanelen wilt u hebben? Waar wilt u deze geplaatst hebben? Onze inspecteur zal met u meedenken en samen gaat u tot de beste oplossing komen. Daarnaast zal de inspecteur ook wat metingen verrichten aan het dak om te kijken wat hier de mogelijkheden zijn en hoeveel panelen er daadwerkelijk oppassen. Op deze manier wordt voorkomen dat bij een eventuele installatie het voorgestelde legplan uiteindelijk niet past.

Naast de metingen wordt er ook direct gekeken naar de overige werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd tijdens de installatie. Op welke wijze kan de bekabeling van uw zonnepanelen in de meterkast komen? Is er een loze leiding aanwezig? kan de bekabeling in huis worden aangelegd of moet deze toch buitenom? Allemaal vragen die onze inspecteur in overleg met u kan beantwoorden om zo tot de door u gewenst oplossing te komen.

Ten slotte wordt er natuurlijk ook nog even in de meterkast gekeken. Kunnen wij de zonnepanelen veilig aansluiten of is het beter om de stoppenkast direct mee te vervangen, omdat deze niet meer aan de eisen voldoet? Omdat wij een InstallQ erkend installateur met zegelrecht zijn, kunnen wij deze werkzaamheden ook direct voor u uitvoeren.

Zeemanelektro.nl ziet deze stap als de belangrijkste voor een geslaagde installatie. Op deze manier bent u en zijn wij zeker dat het aangeboden werk ook daadwerkelijk op de voorgestelde manier kan worden uitgevoerd. Wij zullen daarom altijd eerst een inspectie bij u uitvoeren voordat er geïnstalleerd zal gaan worden.


Stap 3 - De offerte

Nadat onze inspecteur bij u is langsgekomen, zal er een definitieve offerte worden opgesteld. Hierin zullen al uw wensen, welke u tijdens de inspectie heeft aangegeven, worden meegenomen. U zult deze offerte op werkdagen binnen 48 uur na de inspectie per e-mail van ons ontvangen. Deze offerte heeft een geldigheidsduur van 30 dagen, waardoor u deze in alle rust nog eens kan doorkijken.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van de offerte? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen.


Stap 4 - De opdracht

Heeft u naar aanleiding van de offerte besloten dat wij de zonnepanelen bij u mogen installeren? Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. U kunt uw offerte omzetten in een opdracht door gebruik te maken van ons opdrachtbevestigingsformulier of door contact met ons op te nemen. Nadat u een opdracht heeft bevestigd zal de afdeling planning van Zeemanelektro.nl op werkdagen binnen 48 uur contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor het installeren van uw zonnepanelen. Vaak kan dit al binnen een maand worden gerealiseerd.


Stap 5 - De installatie

Op de dag van de installatie zullen de monteurs van Zeemanelektro.nl goed voorbereid bij u komen. Wij streven er naar om uw installatie in één dag te realiseren. Doordat ons gehele traject is doorlopen weten de monteurs waar zij aan toe zijn en wat zij voor uw installatie moeten uitvoeren. De monteurs zullen met een minimaal team van twee personen komen, maar indien de installatie hierom vraagt kan het zijn dat wij weer monteurs sturen om problemen op de dag van de installatie te voorkomen.

Onze monteurs beschikken over jarenlange ervaring voor het installeren van zonnepanelen. Hierdoor zal de installatie spoedig verlopen en heeft u aan het einde van de dag uw werkende zonnepanelen op het dak liggen. Hierbij zullen de monteurs uw eigendommen natuurlijk met respect behandelen.


Stap 6 - De afhandeling

Nadat de panelen zijn geïnstalleerd en u nog iets meer van de zon kunt genieten dan normaal, moet de btw-teruggave nog worden afgehandeld. Zeemanelektro.nl doet dit voor al zijn klanten. U zal na installatie een mail van ons ontvangen waarin wij u vragen naar aanvullende persoonlijke gegevens (uw burgerservicenummer, uw geboortedatum en uw bankrekeningnummer). Nadat wij deze gegevens hebben ontvangen zetten wij de btw-teruggave direct in werking en zult u deze binnen enkele weken/maanden gestort krijgen op het door u doorgegeven bankrekeningnummer.

Daarnaast moet u zich na de installatie nog aanmelden als energieleverancier. Dit kunnen wij helaas niet voor u doen, maar is wel wettelijk verplicht. U kunt zich hiervoor aanmelden via energieleveren.nl.