Esdec montagemateriaal

Het systeem waarmee uw zonnepanelen worden bevestigd is ontzettend belangrijk. Het zo namelijk erg jammer zijn als er bij een dag slecht weer direct schade of lekkage aan uw dak ontstaat als gevolg van een slechte bevestiging. Zeemanelektro.nl maakt gebruik van het Esdec montagesysteem voor zowel schuine als platte daken. Dit systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden en daarom ideaal om uw panelen op te laten plaatsen.

zonnepanelen montage op pannendak

Alle voordelen op een rij

Montagemateriaal pannendak

ClickFit EVO Pannendak is geschikt voor ieder type pannendak.  Het montagesysteem bestaat uit slechts vier componenten en heeft een geheel zwarte afwerking.

Dankzij het unieke design van ClickFit EVO Pannendak is het niet meer nodig om te boren in de dakconstructie. De innovatieve haak- en kliktechniek zorgt voor een robuuste en stevige PV-installatie, zonder hierbij het dak van de eindgebruiker aan te tasten. Doordat de rails op de dakhaken wordt geklikt in plaats van geschroeft, hoeven enkel de PV-panelen vastgeschroefd te worden. ClickFit EVO Pannendak biedt een hoge montage-flexibiliteit. Zonnepanelen kunnen zowel in horizontale- als verticale oriëntatie gemonteerd worden. Toch liever schroeven in plaats van haken? De dakhaak bevat nog steeds een schroefoptie.

Montagemateriaal plat dak

FlatFix Fusion is geschikt voor vrijwel alle platte daken. Het is gemaakt van duurzame, sterke en lichte materialen als aluminium en hoogwaardig kunststof dat versterkt is met glasvezels. Deze materialen zorgen niet alleen voor een zeer sterke constructie, maar brengen het totale gewicht van de PV-installatie naar beneden. Thermische ontkoppeling beschermt de dakbedekking tegen schade door het uitzetten en krimpen van het systeem bij temperatuurschommelingen.

Met FlatFix Fusion is het mogelijk om zonnepanelen te monteren in verschillende opstellingen. Zo kunt u de PV-installatie in een noord-zuid opstelling monteren, maar ook in een duale opstelling (oost-west). Hiervoor zijn geen extra componenten nodig. Deze eigenschappen maken FlatFix Fusion geschikt voor zowel grote als kleine dakoppervlaktes.

Samenwerking met SolarEdge

Voor kabelmanagement, aarding en vereffening worden unieke accessoires aangeboden. Ook is samen met SolarEdge een optimizerklem ontwikkeld, waarmee optimizers gemakkelijk en veilig aan de PV installatie bevestigd kunnen worden middels een klik-systeem.

Andere type daken

Wilt u uw panelen op een ander type dak hebben geïnstalleerd? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.  De vakmensen van Zeemanelektro.nl zullen u dan vakkundig adviseren en samen met u meedenken om tot de voor u ideale oplossing te komen waardoor uw panelen ook op uw type dak geïnstalleerd kunnen worden.

Uw mogelijkheden en besparing direct inzichtelijk krijgen?

Vraag hier een offerte op maat aan