Enphase IQ micro-omvormers

Alle zonnepanelen hebben een omvormer nodig om de opgewekte zonne-energie te verwerken tot bruikbare energie voor de apparaten in het woonhuis of bedrijfspand. Veelal wordt hier binnen de installatie één grote omvormer voor gebruikt om alle zonne-energie in één keer om te zetten. Dit gaat soms helaas ten koste van opgewekte energie, omdat de dimensionering van de omvormer ervoor zorgt dat niet alle energie verwerkt kan worden. Tegenwoordig kan er ook een zonnepanelen systeem worden geïnstalleerd met micro-omvormers. Hierdoor vervalt de traditionele grote omvormer binnen de installatie en kan er slimmer en efficiënter worden omgegaan met de opgewekte zonne-energie.

Enphase IQ micro-omvormers in plaats van een traditionele omvormer

Enphase Energy heeft een nieuwe manier ontwikkeld om de opgewekte zonne-energie (gelijkstroom) om te zetten in bruikbare energie (230 V wisselstroom). In plaats van één traditionele omvormer in het woonhuis of bedrijfspand (eventueel met optimizers) wordt er op ieder zonnepaneel een Enphase IQ micro-omvormer geplaatst. Hierdoor vindt de omzetting van de zonne-energie naar bruikbare energie direct bij de zonnepanelen plaats en hoeft dit niet meer centraal te gebeuren. De omgezette energie wordt rechtstreek naar de meterkast gebracht en kan vanaf hier door uw elektrische apparatuur worden gebruikt.

Doordat op ieder zonnepaneel een Enphase IQ micro-omvormer wordt geplaatst werken de zonnepanelen net als bij optimizers allemaal individueel van elkaar. De zonnepanelen zijn dus parallel geschakeld. Wanneer er dus een paneel in de schaduw valt of er een keer een storing is zullen de andere zonnepanelen vermogen blijven opwekken.

De voordelen van Enphase IQ micro-omvormers

Opwekking van energie

Enphase IQ micro-omvormers of SolarEdge optimizers?

Een centrale omvormer heeft een minimale hoeveelheid energie nodig om op te staten. Wanneer er te veel schaduw op de zonnepanelen valt zal deze minimale waarde niet wordt gehaald waardoor de omvormer niet zal opstarten en er dus geen zonne-energie verwerkt wordt. Hierdoor gaat er zonne-energie verloren en loopt u opbrengst mis.

Omdat de Enphase IQ micro-omvormers 100% onafhankelijk van elkaar werken zal er bij veel schaduwvorming slechts een bepekte opbrengstvermindering zijn. De opbrengst per zonnepaneel is iets minder, maar het systeem zal niet volledig uitvallen waardoor u altijd gebruikt kunt maken van alle op dat moment geproduceerde zonne-energie. Hierdoor levert uw systeem continu de maximale opbrengst.

Garanties

De Enphase IQ micro-omvormers hebben een standaard fabrieksgarantie van 25 jaar. De verwachte levensduur is 25 tot 35 jaar. De SolarEdge optimizers hebben ook een standaard fabrieksgarantie van 25 jaar. De verwachte levensduur is ook 25 tot 35 jaar.

De overige Enphase Energy onderdelen hebben een standaard fabrieksgarantie van 5 jaar. De SolarEdge omvormer heeft een standaard fabrieksgarantie van 12 jaar. Deze is tegen een meerprijs uit te breiden tot 25 jaar. De verwachte levensduur is 15 tot 20 jaar.

Enphase IQ8 series micro-omvormers

Zeemanelektro.nl maakt gebruik van de nieuwste generatie Enphase IQ8 series micro-omvormers. Deze hebben een hoog vermogen en zijn daardoor te gebruiken voor alle zonnepanelen welke door Zeemanelektro.nl worden aangeboden. U kan dus optimaal rendement halen uit uw systeem bij een door ons geïnstalleerd zonnepanelen systeem. Wilt u meer informatie over de componenten van het Enphase systeem? Dan kunt u hiervoor op onderstaande links klikken:

Algemene informatie over Enphase IQ micro-omvormers IQ8M micro-omvormer Envoy S metered

Deskundig advies

Twijfelt u of u een zonnepanelen systeem met Enphase IQ micro-omvormers wilt aanschaffen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De vakmensen van Zeemanelektro.nl zullen u dan vakkundig adviseren en samen met u meedenken om tot de voor u ideale oplossing te komen waardoor het meeste rendement uit uw systeem haalt.

Contact opnemen